Honda predstavlja vozilo na gorivne celice FCX Clarity

16.11.2007 – Honda predstavlja popolnoma novo, napredno vozilo na gorivne celice FCX Clarity

LOS ANGELES, Kalifornija, 14. novembra 2007 – Honda je na Mednarodnem avtomobilskem salonu v Los Angelesu pokazala javnosti vozilo na gorivne celice FCX Clarity in objavila načrte za začetek omejene prodaje vozila na drobno poleti 2008.

FCX Clarity je nova generacija vozila na vodikov pogon brez emisij, ki je zasnovano na popolnoma novem sistemu gorivnih celic (Honda V Flow) in ga poganja zelo kompakten, ekonomičen in močan sklad gorivnih celic. Vozilo z izrazitimi izboljšavami lastnosti, kot so doseg, moč, lahkost in efektivni izkoristek, ter nizkim, dinamičnim in elegantnim videzom, ki si ga doslej pri tovrstnem vozilu ni bilo mogoče privoščiti, kaže na pomemben napredek, ki ga Honda še vedno dosega pri nadaljnjem razvijanju praktične zmogljivosti in privlačne podobe vozila na vodikov pogon z gorivnimi celicami.

Honda namerava ponuditi FCX Clarity v najem omejenemu številu uporabnikov v južni Kaliforniji s prvimi dobavami poleti 2008. Vse podrobnosti o programu najema bodo določene do prihoda na trg, trenutni načrti pa predvidevajo triletni najem po ceni $600 na mesec skupaj s stroški vzdrževanja in zavarovanja.