Motor Honde NSX – Najboljši novi motor leta 2017

Hondin 3.5-litrski bencinsko-električni V6 hibridni motor je bil na mednarodni podelitvi nagrad za najboljše motorje 2017 s strani strokovne žirije imenovan za ‘Best New Engine of 2017’.

Nagrade, ki potekajo že 19. leto zapored, podeljuje revija Engine Technology International, žirijo pa sestavlja skupina strokovnjakov z vsega sveta. Motorji so bili ocenjeni na podlagi zmogljivosti, glasnosti, voznih lastnosti, ekonomičnosti in gladkosti motorja.

Glavni cilj razvojnega programa motorja NSX je bil ustvariti najbolj napreden visoko zmogljiv pogonski agregat na svetu. Hondini inženirji so bili odločni ustvariti motor z najboljšimi možnimi zmogljivostmi, ki pa kljub moči omogoča popoln nadzor in maksimalen užitek v vožnji.

Eden največjih izzivov pri razvoju agregata je bila integracija električnih pogonskih elementov in s tem ustvariti zares super-športni hibridni avtomobil. Rezultat je 3.5-litrski V6 motor s takojšnjim navorom, pri katerem trije elektromotorji (eden na zadnji in dva na prednji osi) skrbijo za izboljšanje vsakega elementa dinamičnih zmogljivost avtomobila.

Hayashi-san, predsednik Honda R&D Europe:˝Osvojiti to nagrado je velika čast. Honda NSX je bila razvita kot produktni vrhunec Honda Motor Company, ki dokazuje strast in zavezanost Honde do zagotavljanja novih športnih izkušenj (t.i. New Sports eXperience). Veseli nas, da je Honda NSX ocenjena tako visoko in da je prejela nagrado za najboljši novi motor 2017.˝

INTRENATIONAL ENGINE OF THE YEAR AWARDS 2017: