Honda Urban EV Concept razkrit na IAA Frankfurt 2017

Honda je na 2017 frankfurtskem avtomobilskem salonu premierno predstavila svoj povsem  nov električni avtomobil – Honda Urban EV koncept. Zgrajen na novi platformi, koncept postavlja smernice za proizvodni model, ki bo v Evropi na voljo od leta 2019 naprej.

Hondin Urban EV koncept zaznamuje napredna tehnologija in preprost ter prefinjen dizajn. Njegova nizka in široka postava da avtomobilu samozavestno, mišičasto držo, ki namiguje na športne vozne lastnosti. Preglednost iz vozila je izboljšana z izjemno tenkima A-stebričkoma in širokim vetrobranskim steklom, vstopanje in izstopanje iz vozila pa poteka skozi dvoje vrat, ki so vpeta zadaj. Priključek za električni polnilni kabel je nameščen na pokrovu motorja.

Honda Urban EV Concept

Honda Urban EV Concept

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Novost je tudi Hondin emblem, ki je osvetljen v modri barvi – lastnost, ki bo krasila prihajajoča Hondina električna vozila. Futuristična zunanjost pa se ne konča le pri emblemu. Honda Urban EV koncept lahko med sprednjimi žarometi prikazuje interaktivna, večjezična sporočila, kot so stanje polnjenja, nasveti za druge voznike, ali, če citiramo avtomobil iz novinarske predstavitve, ˝Lep pozdrav!˝.

Honda Urban EV Concept

Honda Urban EV Concept

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kljub kompaktnim dimenzijam, Honda Urban EV koncept je namreč za 100mm krajši od Honde Jazz, se lahko udobno in v stilu peljejo štiri osebe. Namesto sedežev ima prednjo in zadnjo klop, notranjost je okrašena s sodobnimi poudarki lesa, čez armaturno ploščo pa se razteza širok zaslon na dotik. Dodatna dva zaslona sta v vratih avtomobila, ki preko digitalnih kamer nadomeščata vlogo vzvratnih ogledal, a brez mrtvih kotov.

Honda Urban EV Concept

Honda Urban EV Concept

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Da je Honda predstavila tehnološko napreden koncept, dokazuje nazadnje še t.i. ˝Honda Automated Network Assistant˝ (HANA) – umetna inteligenca v vlogi osebnega asistenta, ki se uči preko zaznavanja voznikovih emocij in odločitev. Sistem nato uporabi pridobljeno znanje za prihodnje izbire in nasvete vozniku.

Honda Urban EV Concept

Honda Urban EV Concept

Honda Urban EV Concept