Nova Honda CR-V na EURO NCAP testiranju dosegla pet zvezdic

Nova Honda CR-V je dobila najvišjo oceno petih zvezdic v najnovejših varnostnih testih Euro NCAP. CR-V se ponaša z edinstveno konstrukcijo karoserije, ki zagotavlja trdnost in togost, ki je vodilna v razredu, ter celovit nabor tehnologij aktivne varnosti.

Z uporabo koncepta »Varnost ne glede na stran naleta« je zasnova platforme vključevala ekskluzivno strukturo karoserije ACE™ (Advanced Compatibility Engineering) naslednje generacije. ACE™ uporablja omrežje povezanih strukturnih elementov za enakomernejšo porazdelitev energije trka, s čimer se zmanjšajo sile, ki se prenesejo na potniško kabino v primeru trka, kar zagotavlja boljšo varnosti pri sprednjem in stranskem trčenju ali pri naletu od zadaj.

Pasivne varnostne funkcije na povsem novi Hondi CR-V dopolnjujejo sistemi aktivne varnosti Honda Sensing™ in tehnologije za pomoč vozniku. Honda Sensing™ je med najbolj celovitimi varnostnimi tehnologijami v svojem razredu. Uporablja kombinacijo informacij pridobljenih z radarja in kamere ter številne visokotehnološke senzorje, ki opozarjajo in pomagajo vozniku v potencialno nevarnih scenarijih.

Nova Honda CR-V se pridružuje preostalemu delu vozil Honda, ki so jih testirali na Euro NCAP in sicer: Hondi Jazz, HR-V in Civic, ki so bili prav tako nagrajeni z maksimalnim številom petih zvezdic na meritvah Euro NCAP.