Inovacije

Leta 1969 je ogromna krogla spremenila način dela uslužbencev v Hondinih tovarnah. Zgodilo se je na vsakoletnih športnih igrah v tovarni Sayama, kjer se je krogla s premerom šest metrov pojavila kot del mimohoda delavcev. Ko je naš ustanovitelj Soičiro Honda zagledal ta nenavaden predmet, je vzkliknil: “Očarljivo! To je športni praznik sanj!”

Ta dogodek je spodbudil začetek Hondinega tekmovanja zamisli z vzdevkom “I-Con”. Ker je bila našemu ustanovitelju všeč misel o spodbujanju ustvarjalnosti med svojimi uslužbenci, je v vsaki tovarni ustanovil delavnico idej, ki so bile namenjene prav ustanavljanju t. i. oddelkov I-Con. Z leti so se v teh delavnicah namnožile ideje kot, denimo, prenosno motorno kolo in t. i. ovalnik – vozilo z ovalnimi kolesi. Poleg takšnih izumov je I-Con razvijal čisto posebno voljo in razpoloženje med našimi delavci: predanost uresničevanju zamisli, o katerih so lahko dotlej samo sanjali.

Verjamemo v nove izzive, ne glede na strah pred neznanim in strah pred neuspehom. Sami si zastavljajomo nemogoče cilje in potem poskušamo najti način kako jih doseči. To je duh, ki podžiga naše inovacije!!

Honda je svetovnemu trgu že v “preteklosti” ponudila lepo število inovativnih rešitev na področju tehnologij, kot so CVCC (Compound Vortex Controlled Combustion), prvem motorju, ki je dosegel pogoje ameriškega “Clean Air” zakona. Še novejša je pogon na zemeljski plin, ki smo ga namestili v avtomobil FCX. Napredek v raziskavah in razvoju igra osrednjo vlogo v snovanju novih, kreativnih produktov, ki ustrezajo zahtevam ter pričakovanjem naših partnerjev in strank.

Nazaj na vrh