Avtosalon Ženeva 2017 in Avtohiša Žibert

Na ženevskem avtosalonu je predstavljena nova Honda Civic Type R, ki je z 2,0 i-VTEC turbo motorjem, 320 KM ter 400 Nm navora še bolj športna, še bolj aerodinamična in z agresivnejšo obliko, tako na cesti kot na dirkališču. Na Nurburgringu je že osvojila naslov najhitrejšega serijskega avtomobila s prednjim pogonom na svetu.

Novo Hondo Civic 5 vrat smo že spoznali na slikah, v živo pa je še lepša, izredno uporabna, večja od prejšnje Honde Civic, a lažja. Dolžina nove Honde Civic 5 vrat je 4518 mm. Na razpolago bosta nova motorja. Trivaljni 1,0 litrski vtec turbo bencinski motor s 129 KM in 200 Nm navora ter štirivaljni 1,5 vtec turbo bencinski motor s 182 KM in 240 Nm navora. Izbiramo lahko med 6-stopenjskim ročnim menjalnikom ter CVT-samodejnim menjalnikom. Potniki na zadnjih sedežih imajo še več prostora za noge, ostaja pa velik prtljažnik s 478 litri prostora, ki se ga lahko še poveča s podiranjem sedežem. Skratka, novi Civic komaj te čakamo!

Honda Civic 4 vrata Sedan je na razpolago z 1,5 vtec turbo bencinskim motorjem s 182 KM ter dolžino 4648 mm in 519 litri prtljažnega prostora. Lepa, udobna in elegantna nova limuzina.

Honda je v Ženevi predstavila tudi svojo ‘električno vizijo’ Honde in se predstavlja z električnim konceptnim vozilo Honda NUeV in Clarity Fuell Cell vozilom kot najnapredenjšim vozilom na gorivne celice in dosegom 700 km.

Za športne navdušence je navdih in balzam za ‘športno dušo’ nova Honda NSX.

Obogaten je program dodatne opreme s sklopom Black line za modele HR-V, Civic in Civic Type R. Pri modelu Civic Tourer je predstavljen in-car-cicycle rack – nosilec za kolesa znotraj avtomobila.