Honda Civic in 3. mesto na izboru za slovenski avto leta 2018

Izbor za slovenski avto leta je potekal že 26. leto. Izbor poteka tako, da se z glasovi bralcev, gledalcev in poslušalcev določi pet finalistov. V finale izbora za slovenski avto leta, med top 5, se je letos uvrstila tudi Honda Civic.

V finalu, po testiranju vseh petih vozil, svoje ocene dodajo še člani novinarske žirije, sestavljene iz sedmih slovenskih medijev. Po seštevku vseh glasov in ocen je Honda Civic dosegla 3.mesto. Bravo Honda Civic!

V nadaljevanju vam podajamo nekaj odzivov in mnenj novinarjev.

Legendarni avto, klasik, ki je na prodaj že deset generacij, že vse od začetka sedemdesetih let prejšnjega stoletja – avto, ki je bil vedno allrounder, in avto, ki je s svojimi športnimi izvedenkami postal kult – no, zdaj je ta avto tako drzno oblikovan, da vsak misli, da pred seboj vidi type-R in na sploh hvalimo drznost Hondinih šefov, da so si upali klasika nadomestiti s kupejem. Odločitev je resnično odraz aktualnega stanja v avtomobilski industriji. Civic bi moral na prvo mesto tudi zaradi dejstva, da zaradi kupejevske oblike in vrhunskih dinamičnih voznih lastnosti, (tako direktnega volana ne ponuja noben drug) ne trpita prtljažnik in udobje v kabini očitne Hondine odločitve, da na prvo mesto po pomembnosti uvrsti varnostni faktor, civic ima v serijski opremi vse! (Vir: RTV SLO)

Honda se je prvič uvrstila v finale izbora Slovenski avto leta, kar kaže na povečanje zanimanje Slovencev za te v Evropi dokaj nišne avtomobile. Novi civic nas je prepričal že med testom, zato še enkrat izpostavljamo njegove ključne prednosti. Ključna je karoserijska posebnost, saj civic združuje poteze klasične kombilimuzine in karavanskega avtomobila. Ima pet vrat, zato ob nekoliko daljši zasnovi nudi precej več prtljažnika kot tekmeci v ‘golfovem’ razredu in obenem nudi navzven všečno limuzinsko zasnovo. Oblika? Civic je globalni avto, ki zato ni prilagojen evropskemu okusu. Avto že v osnovnem paketu opreme (druga stopnja nad serijsko različico) nudi veliko varnostno-asistenčnih sistemov.

Še dve posebnosti novega civica: to je glasovno sporočanje infozabavnega vmesnika, ki ob prihodu v avto v slovenščini opozori voznika. Na drugi strani hvalimo nadomestek zadnje police, ki je dejansko iztegljiva ponjava. Zloži se v majhen nosilec, ki ga lahko spravimo v spodnji del prtljažnika. Cel postopek vozniku vzame okrog sedem sekund. Klasično polico pospravljamo dlje, nato jo moramo seveda še nekam pospraviti.

V času poplave crossoverjev in športnih terencev tako civic ponuja karoserijsko svežino in se (podobno kot Škoda s rapidom spaceback in tudi octavio) umešča v sredino tradicionalnih razredov. Honda je proizvajalcem pokazala, kako lahko kombilimuzine postanejo tudi družinsko bolj uporabne. Tako civic nudi veliko prostora, varnostnih sistemov in infozabavnega udobja za družino z enim ali tudi dvema otrokoma… (Vir: Siol, slika: Boštjan Podlogar)

Še niste preizkusili nove Honde Civic. Oglasite se v našem salonu, pričakuje vas.