Avtohiša Žibert in CR-V Hybrid – že pri nas!

NOVA HONDA CR-V HYBRID – HYBRID, KI GA ZAČUTITE

Nova generacija hibridov doživlja svoj evropski prvenec v novi Hondi CR-V Hybrid. Z novim modelom CR-V se predstavlja tudi najnovejša hibridna tehnologija i-MMD – Inteligent Multi Mode Drive. Rezultat 2,0 i-VTEC bencinskega motorja z visokotehnološkim električnim pogonom z dvema električnima motorjema in hibridno tehnologijo i-MMD je varčna, dinamična in okolju prijazna vožnja, v kateri boste uživali vsak dan.

  • Bodite med prvimi in preizkusite novo Hondo CR-V Hybrid v Avtohiši Žibert, Kranj. Pokličite nas na 04 23 43 100 ali pošljite mail na prodaja@honda-zibert.com

i-MMD tehnologija nenehno spremlja vozne lastnosti, zmogljivosti in ekonomičnost vaše Honde CR-V Hybrid. Na podlagi pridobljenih informacij se odloči za optimalno kombinacijo virov energije. i-MMD tako samodejno in neopazno preklaplja med tremi načini vožnje: hibridni pogon, pogon z bencinskim motorjem in povsem električni pogon EV. Osrednji informacijski vmesnik z diagonalo 18-centimetrov in digitalni merilnik voznika obveščajo o vsem kar se dogaja, prikazuje način oz. pogon vožnje ter prikazuje stanje polnjenja baterije.

KORISTI i-MMD:

  • Nizka poraba goriva
  • Nizke emisije
  • Ni potrebe po priključitvi na električno omrežje
  • Takojšnja odzivnost
  • Tih električni pogon
  • Preprosta vožnja v vseh okoliščinah

ELEKTRIČNI POGON

Pri električnem pogonu elektromotor črpa energijo izključno iz litij-ionske baterije, kar zagotavlja tiho vožnjo in nič emisij. Uporablja se pri speljevanju ali med vožnjo pri nizki hitrosti.

HIBRIDNI POGON

Pri hibridnem pogonu tako bencinski motor kot elektromotorji brezhibno delujejo skupaj – na primer pri pospeševanju ali pri vožnji navkreber. Bencinski motor poganja generator, ta pa poganja elektromotor. Vsak presežek energije se uporablja za polnjenje pogonske baterije.

POGON Z BENCINSKIM MOTORJEM

Že samo ime pove, da je pogon z bencinskim motorjem zasnovan tako, da bencinski motor neposredno poganja avtomobil in se uporablja predvsem za vzdrževanje visoke hitrosti.

REGENERATIVNO ZAVIRANJE

Regenerativno zaviranje pretvori sicer izgubljeno energijo v elektriko in jo shrani v pogonsko baterijo. Torej, namesto da elektromotor samo porablja energijo, ko poganja kolesa, ustvarja novo električno energijo.

Sistem i-MMD torej samodejno izbere optimalni način vožnje. Če vas prevzame razpoloženje, pritisk na tipko ‘Sport’ omogoča še še bolj odzivno delovanje hibridnega sistema. Prednost hibridne tehnologije i-MMD je tudi v tem, da električni motor zagotavlja gladko in takojšnje pospeševanje. Brez zamika pred pospeševanjem.

Novo Hondo CR-V Hybrid zaženete z gumbom za zagon in kliknete na ‘D’ na izbirnem stikalu prestav, ki se nahaja na sredinski konzoli in že se peljete! Avtomobil se običajno zažene v električnem pogonu, pri čemer se bencinski motor vklopi pozneje po potrebi.

Honde CR-V Hybrid ne potrebuje napajanja iz električnega omrežja. Pogonska baterija ostaja napolnjena s pomočjo bencinskega motorja in z zajemanjem odpadne energije, ki bi se sicer izgubila pri zaviranju.

PREMIŠLJENA TEHNOLOGIJA

Tehnologija pametnega pogona z več načini omogoča odzivno, tekočo in učinkovito vožnjo, ki zagotavlja optimalno moč s samodejnim preklapljanjem med tremi načini vožnje: električni pogon, hibridni pogon in pogon z bencinskim motorjem.

Zmogljivost Honde CR-V Hybrid je rezultat pametne kombinacije zmogljivega in učinkovitega 2,0 i-VTEC bencinskega motorja z dvema električnima motorjem in lotij-ionsko baterijo.

Prednost i-MMD je, da poleg proizvajanja električne energije preko bencinskega motorja, z regeneracijo tudi shranjuje sicer izgubljeno energijo v pogonski bateriji, kar pomeni, da vam CR-V Hybrida nikoli ne bo treba priključiti na električno omrežje.

To je Hybrid, ki ga začutite in s katerim boste vsak dan uživali v vožnji.

Med prvimi lahko preizkusite novo Hondo CR-V v Avtohiši Žibert, Kranj vsak dan! Pokličite 04 23 43 100 ali pišite na prodaja@honda-zibert.com.

IN TO JE ŠELE ZAČETEK

Naša zaveza je ‘Blue sky for our children’, ‘modro nebo za naše otroke’. Postopoma bomo uvajali vozila z nizkimi in ničelnimi emisijami in do leta 2025 iz tovrstnih avtomobilov ustvarili dve tretjini naše evropske prodaje.

i-MMD je prvi korak, temu pa se bo kmalu pridružilo povsem novo električno vozilo s številnimi inovacijami in bo predstavljalo začetek naslednjega poglavja Hondine vozniške revolucije.

Honda je prvi proizvajalec, ki je leta 1999 predstavil hibridna vozila v Evropi in je od takrat v ospredju hibridne revolucije z milijoni vozila, ki so v uporabi po vsem svetu. Ponudili smo široko paleto hibridov, vključno s superšportnikom NSX. S povsem novim CR-V smo predstavili našo najnovejšo hibridno tehnologijo i-MMD.

http://www.honda-zibert.com/nova-vozila

Valjeni!