Ugoden nakup in menjava gum v Avtohiši Žibert in test letnih pnevmatik

Datum do katerega so zimske gume na naših jeklenih konjičkih obvezne, torej 15.3., je skoraj že tukaj. Ne pozabite, zakon o varnosti cestnega prometa določa, da je zimska oprema obvezna tudi po 15.3., in sicer v primeru zimskih razmer. Pa še razlaga zimskih razmer –  “Zimske razmere so na cesti ali njenem delu takrat, ko se ob sneženju sneg oprijema vozišča ali ko je vozišče zasneženo, zaledenelo (ledene plošče) ali poledenelo (poledica).”

Za ugodno ponudbo pokličite v Avtohišo Žibert na telefon 04 23 43 100 ali pošljite mail na servis@honda-zibert.com.

Pnevmatike so izredno pomembne in vplivajo na lego avtomobila na cesti, na njegovo vodljivost, na porabo goriva, na zaviranje, na glasnost vožnje… Kako so pomembne zelo dobro vedo tudi dirkači, zato izbiri ustreznih pnevmatik posvečajo zelo veliko časa.

AMZS je tudi letos objavil test letnih pnevmatik, katerega rezultate vam podajamo v nadaljevanju.

 Na testu so bile letne pnevmatike dimenzije 205/55R16 V (hitrost do 240 km/h), ki je dimenzija številnih avtomobilov.

Preizkusili so 15 pnevmatik, od tega so 3 dobile oceno zelo priporočljivo, 11 pa oceno priporočljivo. Le ena je prejela oceno priporočljivo z omejitvami.

Rezultati so navedeni v tabeli.

 

Druga dimenzija letnih pnevmatik je bila letos na testu 225/50 R17 Y, ki so namenjene avtomobilom srednjega razreda, cestnim terencem in križancem.

Od 17 pnevmatik te dimenzije na testu so štiri pnevmatike dobile oceno zelo priporočljivo, dvanajst pnevmatik oceno priporočljivo, ena pnevmatika pa le eno zvezdico oziroma skupno oceno ni priporočljivo.

letne_pnevmatike_2021

Ugoden nakup, menjava gum v Avtohiši Žibert. Pokličite na telefon 04 23 43 100 ali pošljite sporočilo na servis@honda-zibert.com.

Svetujemo vam, da pri nakupu upoštevate:

  • pri menjavi pnevmatik se prepričajte, da so enakih dimenzij kot originalne, torej v skladu z dimenzijami vpisanimi v izjavi o skladnosti vozila (homologaciji)
  • pozorni bodite na hitrostni razred (Q, S, T, H, V, W, Z, Y), kvaliteto in nosilnost same pnevmatike (od 91 – 615 kg)
  • potrebno je upoštevati dimenzije pnevmatik – npr. 225/45R17 91V, ki jih najdete na bočni strani pnevmatike.
  • dimenzije pomenijo, da je pnevmatika široka 225 mm, višina pnevmatike je 65 odstotkov širine (razmerje med višino in širino preseka pnevmatike), premer pnevmatike pa 17 palcev. Številka 91 izraža indeks nosilnosti, črka H pa indeks hitrosti.

 

Za vse informacije in nasvete smo vam v Avtohiši Žibert vedno na voljo, prav tako vam lahko pripravimo ugodno ponudbo gum in platišč ter menjavo le-teh. Dosegljivi smo na telefonu 04 23 43 100 in na mail servis@honda-zibert.com.

Vir testa: AMZS.si