Avtohiša Žibert in polnjenje klime tudi z novim plinom

Vas klimatska naprava hladi ali ste ugotovili, da ni tako prijetno hladno kot si želite?

 

Klimatska naprava potnikom in vozniku v vročih poletnih dneh prinaša udobnejšo in prijetnejšo vožnjo in večjo zbranost voznika. Preprosto pritisnite gumb, nastavite temperaturo in že se vaše vozilo ohladi.

Avtohiša Žibert servis in polnjenje klim tako s plinom R134a, kot tudi z novim plinom R1234yf. Pokličite 04 23 43 100 ali pošljite sporočilo na servis@honda-zibert.com.

Zakaj je pomembno vzdrževanje in servis klime?

Zavedati se moramo, da tudi klimatska naprava potrebuje redno vzdrževanje. V hladilnem sistemu je plin, ki tekom časa, skozi bolj ali manj tesne spoje počasi uhaja, učinkovitost delovanja klimatske naprave pa je zaradi tega manjša. Moderne tehnologije nam omogočajo odkrivanje napak, ki so očem nevidne.

Del, ki je najbolj izpostavljen obrabi, je kabinski filter ali mikrofilter klime, ki čisti zrak pred vstopom v potniško kabino. Le-ta je vedno bolj obremenjen, saj je tudi zrak vedno bolj onesnažen. Menjati ga je potrebno vsako leto, saj je se v njem nabere veliko delcev iz zraka, prahu, se navlaži in zamaši. Kako to opazimo? V obliki neprijetnega vonja, ki ga oddajajo bakterije in  glivice in škoduje zdravju, tudi stekla se bolj rosijo.

Zaradi nabiranja vlage, ostalih nečistoč in morebitne rasti mikrobov, bakterij in glivic je pomembna tudi dezinfekcija prezračevalnega sistema.

Poleg polnjenja klimatskih naprav vam nudimo tudi naslednje pakete storitev dezinfekcije klimatskih naprav:

  1. Pregled delovanja prezračevalnega sistema in dezinfekcija klime quick fresh za 14,99 eur
  2. Pregled delovanja prezračevalnega sistema in dezinfekcija z razkužilom za 30,99 eur

V servisu Avtohiše Žibert vam nudimo strokoven pregled in servis klimatske naprave ter polnjenje le-te s plinom. Klimo vam lahko napolnimo tako s plinom R134a, kot tudi z novim plinom, ki je v vozilih od 1.1.2017, to je plin R1234YF, ki tudi manj vpliva na globalno segrevanje.

Priporočljiv interval za pregled, polnjenje, servis in dezinficiranje klimatske naprave je na 2 leti. V primeru ko letno prevozimo več kot 30.000 kilometrov, pa enkrat letno.

Kaj vključuje servis klimatske naprave?

  • pregled delovanja hladilnega sistema,
  • odstranitev in reciklaža starega plina,
  • ponovno polnjenje hladilnega sistema, olja in barvila
  • čiščenje in razkuževanje, dezinficiranje hladilnega sistema (uničenje in preprečuje razvoj bakterij, glivic in plesni, kar prispeva k zdravju potnikov).

S servisom klimatske naprave imate zagotovljeno zdravo ozračje v notranjosti vozila, vožnja je prijetnejša, hladnejša, vi pa ste lahko bolj skoncentrirani na vožnjo.

Kateri plin? V ‘starejših’ vozilih se bo plin R134a uporabljal dokler bo vozilo v uporabi. Potencial globalnega segrevanja plina R1234a je 1430, novega pa le 4. Novi plin R1234yf je edini, ki zadostuje novemu standardu EU zakonodaje – potencialnega globalnega segrevanja manjši od 150.

Hladilni sistemi, ki so bili v uporabi pred letom 2017, uničujejo ozonski plašč, ki nas ščiti pred škodljivimi ultravijoličnimi žarki, zaradi česar pride do ozonske luknje. Le-ta se lahko sama obnavlja, vendar zaradi množične uporabe hladilnih sistemov in prevelike količine ogljikovega dioksida, ki ga spuščajo vozila in tovarne, obnavljanje ne dohaja propadanja ozona. Posledice so že znane in zelo škodljive…

Za servis ali polnjenje klimatske naprave, menjavo kabinskega filtra pokličite servis Honda Žibert na 04 23 43 100 ali pišite na servis@honda-zibert.com.

www.honda-zibert.com