Po navdihu dirkalne steze. Prenovljeni Type R je z letom 2020 prejel stilske nadgradnje in še izboljšanje zmogljivosti.

 

DIRKALNA DNK

DIRKALNA DNK

Honda Civic Type R pove veliko o nas. Odraža naše edinstveno razmišljanje, našo nenehno željo po ponovnem izumu in naše stalno prizadevanje po odličnosti. Naša strast do ustvarjanja popolnega športnega stroja, za cesto in dirkalno progo, je vtisnjena v Type R DNK in vrisana v vsak del karoserije.

To je avto, ki je zasnovan za čisti užitek v vožnji, avto, ustvarjen z dušo, avto, ki se ne obnaša kot katerikoli drug.

 

ZASNOVAN IZ SANJ

ZASNOVAN IZ SANJ

˝Naša vizija za novo Hondo Civic Type R je bila naslednja – Manevrska sposobnost kateri lahko voznik popolnoma zaupa; in ki bi v njem vzbudila občutek, da lahko Type R vozi večno.˝ -Hideki Kakinuma, vodja projekta Civic Type R.

Sanje so se uresničile – 3. Aprila 2017 smo iz ‘zelenega pekla’ ustvarili nebesa. Civic Type R je tistega dne na Nürburgringu postal najhitrejši avtomobil na prednji pogon na svetu! V začetku julija 2020 je Type R uspel še en mejnik – na Hondinem dirkališču za Formulo 1 v Suzuki je s časom kroga 2 minuti in 23,993 sekunde postavil rekord avtomobilov na prednji pogon.

˝Verjamemo, da smo ustvarili avtomobil v katerega se bo voznik zaljubil, avtomobil katerega bo želel voziti večno.˝

 

DIVJI PO SRCU

DIVJI PO SRCU

Surova moč 2.0-litrskega VTEC TURBO motorja bo vzbudila vse vaše čute. Motor proizvede 320 konjskih moči, 400Nm navora in neskončno količino adrenalina. Je najbolj ekstremen, visoko-zmogljiv motor, ki smo ga kdaj izdelali za Civic Type-R, spremljajo pa ga trije vozni načini: ‘Comfort’, ‘Sport’ in dirkalni ‘+R’.

Hitro, natančno prestavljanje vse do najvišje prestave in navzdol – Novi 6-stopenjski ročni menjalnik z ‘rev-matching’ sistemom vam zagotavlja najbolj poživljajoče pospeševanje do zdaj. Sistem ‘rev match’ z izenačitvijo vrtljajev omogoča brezhibno prestavljanje prestav brez kakršnega koli sunka prestavljanja.

Da vsa moč Type R ostane pod vašim nadzorom skrbi za 38% višja torzijska trdnost od predhodnika, nove Brembo zavore, povsem novo vzmetenje in široke 50.8 cm (20”) pnevmatike za popoln oprijem.

Type-R bo prevzel vaša čustva in ne bo jih izpustil!

 

Nazaj na vrh