Honda Civic Type R postavila rekord na dirkališču Suzuka

Honda Civic Type R Limited – posebna serija tisočih vozil modelnega leta 2021, s 100 vozili namenjenih tudi prodaji v Evropi, je na Hondinem dirkališču za Formulo 1 v Suzuki osvojila nov rekord vozil na prednji pogon s časom 2 minuti in 23,993 sekunde.

Slovito dirkališče v obliki osmice, prvotno zgrajeno za testni poligon Hondinih vozil, je dolgo 5,79 km. Znano je po celem svetu in velja za enega vrhuncev sezone F1 tako za voznike kot navijače.  Rekord je privozil voznik Super GT serije Takuya Izawa.

Type R od nekdaj predstavlja Hondino predanost konstantnim izboljšavam. Športni duh, ki se prenaša iz generacije na generacijo in je dediščina Honde, usmerja inženirje k razvoju Civic Type R v idealno športno vozilo.

Zunanjost Limited bo kupce navdušila z novo Phoenix rumeno biserno barvo, črno streho in lahkimi 20-palčnimi BBS ‘forged’  platišči na katerih so Michelin Pilot Sport Cup2 pnevmetike. Pod pokrovom motorja pa ima Type R Limited povsem enake komponente in zmogljivosti, kot preostale opreme v prodajni paleti Type R.

˝If Honda does not race there is no Honda˝ – Soichiro Honda

Video prispevek iz Suzuke: