Ekologija

Zadovoljstvo v mobilnosti za prihodnje čase

Proizvodi, namenjeni mobilnosti, prinašajo v naše življenje več udobja in praktičnosti ter služijo napredku panoge. Toda s porabo bencina in drugih fosilnih goriv proizvajajo tudi CO2, dušikove okside, sajaste ostanke in druge neželene izpuste, s čimer prispevajo h globalnemu segrevanju, onesnaženju ozračja ter drugim energetskim in okoljskim problemom.

Povpraševanje po proizvodih za mobilnost pa samo narašča, tako kot se svetovno gospodarstvo v državah, kot so Brazilija, Rusija, Indija in Kitajska, nezadržno širi. Proizvajalci teh proizvodov stojijo pred dilemo, kako zadovoljiti to naraščajoče povpraševanje in hkrati zaščititi globalno okolje. V odgovor na to razvija Honda napredne proizvode za mobilnost in take, ki porabljajo obnovljive vire energije, ob tem pa na raznih krajih uresničuje človekoljubne pobude in si vedno prizadeva biti podjetje, kakršno si družba želi.

Z razvojem novih proizvodov za mobilnost in uporabo obnovljivih virov energije, Honda korenito spreminja ekološko tehnologijo

Honda se okoljskih problemov loteva na dva različna načina. Razvija napredne proizvode za mobilnost, ki jih poskuša narediti kar se da privlačne in funkcionalne, obenem pa čim manj škodljive zaradi CO2 in drugih izpustov. Poleg tega, da še naprej znižuje porabo goriva svojih bencinskih motorjev, Honda razvija hibridna vozila, ki se ponašajo z odličnim izkoristkom goriva pri mestni vožnji, dizelska vozila z enako izjemno ekonomičnostjo na avtocestah in vozila na gorivne celice, ki pomenijo najsodobnejše na področju čistih pogonskih sistemov.

Na drugi strani Honda razvija široko paleto naprednih proizvodov, ki uporabljajo obnovljive vire energije, kot je bioetanol iz neužitne riževe slame. Hondin kogenerativni sistem, ki s pridom izkorišča široko znanje iz motorne tehnologije, porablja zemeljski plin za zmogljivo pridobivanje elektrike in tople vode hkrati. V letu 2007 je družba Honda Soltec pognala obsežno proizvodnjo z vizijo, da bo sončne zbiralnike postavila na vsako streho. Kot odgovoren proizvajalec proizvodov za mobilnost, ki porabljajo energijo, razvija Honda za prihodnost sisteme, ki energijo proizvajajo.

Oznaka EU za pnevmatike

Oznake pnevmatik zagotavljajo jasno in standardizirano klasifikacijo karakteristik pnevmatik glede izkoristka goriva (glede na kotalni upor), oprijema na mokri podlagi in zunanjega kotalnega hrupa. Oznake pnevmatik pomagajo potrošnikom pri sprejemanju premišljenih odločitev, hkrati pa proizvajalce spodbujajo k inovacijam, da se njihove pnevmatike pojavijo v najvišjih razredih s tem, da so varčnejše, varnejše in tišje.

Podrobnosti o pnevmatikah na naših vozilih in njihove oznake, lahko najdete na spodnji povezavi.

Seznam

Direktiva 1999/94/ES

Dokumentacija v skladu z “Uredbo o informacijah o varčni porabi goriva in emisijah CO2, ki so na voljo potrošnikom ob nakupu novih osebnih vozil”, objavljeno v Uradnem listu RS, št. 24/2014 z dne 04/04/2014

 


Dodatne povezave

Nazaj na vrh
0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino