Honda na Geneva Motor Show-u 2017

Le teden dni po objavi, da je Honda najhitreje rastoča mainstreamovska znamka v regiji je predsednik Honda Motors Europe, gospod Katsushi Inou predstavil »Električno vizijo« Honde na 87. ženevskem avtosalonu.

Električna vizija pomeni, da bodo  hibridna vozila , priključni hibridi, električna vozila in vozila na vodikove celice predstavljala 2/3 Hondine prodaje v Evropi do leta 2025.

Na avtosalonu se tako predstavlja konceptno vozilo Honda NUeV, ki je popolnoma električno konceptno vozilo in ima emocionalni motor, ki se imenuje HANA (Honda Automated Network Assistant), ki se uči od voznika tako, da zaznava emocije, ki so za vsako odločitvijo voznika in s tem olajša vožnjo.

Hondina tehnologija sledi viziji in strategiji podjetja z vrednotami kot so ohranitev okolja, varnost, zabava in povezovanje.

V Ženevi pa se predstavlja tudi popolnoma nova Honda Civic Typer R, ki je še bolj športna in z optimiziranim 2,0l VTEC TURBO motorjem.

Skladno z dirkalnim duhom je tudi novica, da bosta voznika McLaren-Honda Formula 1 teama dvakratni svetovni prvak Fernando Alonso skupaj z mladim belgijskim voznikom Stoffel Vandoorneom.

Za še bolj atraktiven izgled pa je Honda obogatila tudi program dodatne opreme in predstavlja sklop dodatne opreme Black line tako za HRV, Civica kot tudi Civic Type R.

Zanimivosti pa še kar ni konec. Kar je bilo še leta 2015 koncept je danes realnost – Hondin Civic Tourer In-Car-Bicycle Rack – torej nosilec za kolesa znotraj avtomobila je sedaj del ponudbe dodatne opreme  in

Honda Clarity Fuel Cell

2017 Civic Type R

2017 Civic Type R

2017 Civic Type R

na razpolago pri izbranih predstavnikih.