Honda na ženevskem avtosalonu 2018

Nova Honda CR-V, trio električnih konceptov, Jazz X-Road in Hondin praznik motošporta – Vse to in še več je mogoče najti na Hondinem razstavnem prostoru na letošnjem ženevskem avtosalonu.

(Foto-reportaža spodaj)

Nova Honda CR-V

V Ženevi je predstavljena nova generacija najbolje prodajanega SUV-a na svetu*, ki dviguje standarde v notranji kakovosti, prefinjenosti in prostornosti – prvič bo CR-V na voljo tudi s sedmimi sedeži. Nova Honda CR-V se ponaša tudi z najbolj sofisticiranim podvozjem do sedaj in zagotavlja edinstveno vozno izkušnjo, izjemno udobje v vožnji, kot tudi konkretne terenske zmogljivosti.

Zunanjost zaznamuje športno-eleganten dizajn s širokimi, mišičastimi kolesnimi oboki in ostrimi linijami na pokrovu motorja ter zadku vozila. Prednja maska je z značilnim LED svetlobnim podpisom podedovala najsodobnejši slog Hondine družine modelov. Izboljšana je tudi aerodinamika vozila, ki je v samem vrhu segmenta.

Srce nove Honde CR-V bosta predstavljala dva različna pogonska agregata – 1.5 VTEC Turbo bencinski motor in Hondin Inteligentni Multi Mode Drive (i-MMD) hibridni sistem, katerega sestavljajo 2.0-litrski bencinski motor in dva elektro-motorja.

Podrobnejše informacije o novi Hondi CR-V sledijo v drugi polovici 2018.

*Meritve opravljene s strani JATO Dynamics, kumulativna prodaja za obdobje CY2013 – 2016.

 

Hondin električni trio

Honda preko konceptov nadaljuje z elektrifikacijo prihodnje prodajne palete

Po svetovni premieri na sejmu v Frankfurtu septembra 2017, se je Urban EV koncept vrnil v Evropo. Koncept krepi Hondino namero, da v prihodnjih letih vstopi na evropski trg električnih vozil. Predstavitev serijske različice je predvidena za naslednje leto, takrat bodo možna tudi že prva naročila kupcev.

Po tokijskem salonu 2017, je evropsko premiero je doživel tudi Honda Sports EV koncept. Z atraktivnim dizajnom in nizkim težiščem narekuje smernice električnih športnih avtomobilov prihodnosti.

Zadnji član električnega tria v Ženevi je NeuV. Prvič prikazan na sejmu Consumer Electronics Show 2017, napredni električni koncept NeuV je opremljen s povsem avtonomnimi funkcijami in umetno inteligenco.


 Hondin praznik motošporta

Poleg treh električnih konceptov je na Hondinem razstavnem prostoru moč videti vrsto dvokolesnih in štirikolesnih športnikov. V središču je novi Civic Type R TCR, ki doživlja svoj prvi avtomobilski salon pred premierno sezono v WTCR tekmovanju. Poleg Type R TCR bodo pred tekmovalno sezono razstavljeni tudi mnogi drugi super-športniki, vključno z NSX GT3 in novim Red Bull Toro Rosso Honda F1 dirkalnikom. Med dvokolesnimi športniki bo razstavljen tudi Hondin Moto GP motor, ki je v lanski sezoni osvojil naslov svetovnega prvaka.

 

Jazz X-Road

Novosti na Hondinem razstavnem prostoru zaključuje Jazz X-Road, ki ob nedavno predstavljenem Jazz Dynamic predstavlja bolj robustno izvedbo tega modela. Zunanjost krasijo črne zaščitne obrobe koles in črne stranske letvice ter 16-palčna aluminijasta platišča, pod motornim pokrovom pa je X-Road opremljen z že znanim 1.3 i-VTEC bencinskim motorjem.

Geneva Motor show 2018

Geneva Motor show 2018

Geneva Motor show 2018

Geneva Motor show 2018

 

 

 

 

 

Geneva Motor Show 2018

Geneva Motor show 2018

Geneva Motor show 2018

Geneva Motor show 2018