GMS 2019

Honda je na letošnjem mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi predstavila vrsto svojih najnovejših in najbolj zanimivih izdelkov.

Poleg tega se je Honda odpravila na oder v Ženevi, da bi napovedala nadaljnje pospeševanje svojih elektrifikacijskih ambicij. Podjetje je napovedalo, da namerava do leta 2025 prenesti 100 odstotkov svoje evropske prodaje na elektrificirane pogonske sisteme. Ta nova ambicija temelji na cilju blagovne znamke za leto 2015, ko naj bi se do leta 2025 elektrificirale dve tretjini njene prodaje in jo trdno postavili na prvo mesto. Honda je na svetovni ravni elektrifikacije napovedala kot del vizije za leto 2030.

Predstavljen je bil Honda e Prototip

Svoj globalni prvenec je doživela tudi Honda e Prototip, ki predstavlja  novi  kompaktni električni  avto. Konstruirana tako, da ustreza potrebam sodobnega življenjskega sloga, Honda e Prototype združuje edinstveno zasnovo, napredno funkcionalnost in dinamično vožnjo. Vozilo ponuja paket, ki je idealen za urbano okolje.

Razvit s poudarkom na preprostosti v oblikovanju in uporabnosti, se brez težav integrira s sodobnim urbanim življenjskim slogom z napredno funkcionalnostjo in prefinjeno povezano tehnologijo, ki je enostavna za uporabo.

Honda e Prototype bo imela dosega več kot 200 km in “hitro polnjenje” do  80%  baterije v 30 minutah, zaradi česar bo idealen za vsakodnevno vožnjo. Na cesti se vozna dinamika osredotoča na zabavno in čustveno doživetje z zmogljivim električnim motorjem, ki ga poganjajo zadnja kolesa.

Honda e Prototype 

Honda e Prototype 

Honda e Prototype 

Honda e Prototype 

Honda na ženevskem avto salonu 2019

Honda na ženevskem avto salonu 2019