Tri Red Dot Design nagrade za Hondo

HONDA JE OSVOJILA TRI “RED DOT DESIGN” NAGRADE, VKLJUČNO Z “BEST OF THE BEST” NAGRADO ZA HONDO E!

Prestižno mednarodno oblikovalsko tekmovanje poudarja odličnost v oblikovanju izdelkov, blagovnih znamk in komunikacijskega oblikovanja. Na letošnji podelitvi ˝Red Dot Design˝ nagrad, je Honda prejela:

  • Honda e – Red Dot: Best of the Best 2020.
  • Honda e – Red Dot 2020 nagrada v kategoriji pametnih produktov.
  • CBR1000RR-R Fireblade SP – Red Dot 2020 nagrada za visoko kakovostno oblikovanje.

Dizajn Honde e je bil s strani ocenjevalcev prestižnega tekmovanja Red Dot prepoznan kot prelomna oblikovalska zasnova v kategoriji vozil. Naše kompaktno električno vozilo je bilo nagrajeno z Red Dot Best of the Best 2020 – to je tudi najvišja čast v tekmovanju popolnoma mednarodno priznanem tekmovanju Red Dot. Nagrado podelijo najboljšim produktom v vsaki kategoriji.

Skupaj s CBR1000RR-R Fireblade SP, je Honda e je prejela tudi oblikovalsko nagrado za “pametni produkt” v enako imenovani kategoriji. To nagrado podeljujejo izjemnim oblikovalskim podvigom in prav ta nagrada še poudari Hondino zavezanost ustvarjanju čudovitih izdelkov, ki so zasnovani brez kompromisov.

Vsakoletno tekmovanje Red Dot se odvija v zgodovinskem Muzeju Design Zentrum Nordrhein v Essnu, Nemčiji. V muzeju so v času ocenjevanja na ogled vsi tekmovalci. O zmagovalcih odloča 40 mednarodnih poznavalcev, ki jih preizkusijo, ocenijo in o vsakem posebej odločajo.

Makoto Iwaki, izvršni kreativni direktor Honde, je komentiral: “Te prestižne nagrade dajejo priznanje vizionarskim in talentiranim Hondinim oblikovalcem. Kot eden izmed izjemnih sodobno oblikovanih vozil v zadnjih letih, je Honda e povsem zasluženo osvojila to nagrado.”

Honda ima dolgo zgodovino prejemanja nagrad Red Dot awards v avtomobilskem delu, med drugim so nagrado prejele Honda S2000 leta 2001, Civic v 2006 in evropski Accord Tourer v 2008, ter 2009 Honda Insight.

AC-MOBIL d.o.o.