Honda e je Nemški Avto Leta!

HONDA E JE PRVO JAPONSKO VOZILO, KI JE OSVOJILO NASLOV ‘NEMŠKI AVTO LETA’; NAGRADA, KI PRISPEVA K VSE VEČJEMU ŠTEVILU GLOBALNIH PRIZNANJ!

Hondino prvo električno vozilo za Evropo, Honda E, je osvojilo naslov ‘Nemški avto leta 2021′ v prestižni nagradi za Avto leta, in tako postalo prvo vozilo japonske znamke, ki mu je to uspelo. Honda e je zmagala tudi v kategoriji ‘New Energy’.

Ta nagrada je najnovejša v nizu prestižnih nagrad, ki jih je Honda e prejela od njene mednarodne predstavitve jeseni 2020, vključno z najvišjo častjo pri nagradi za oblikovanje Red Dot. O nagradi za ‘Nemški avto leta’ odloča žirija vodilnih nemških avtomobilskih novinarjev.

»Biti prvi japonski avto, ki je zmagal na izboru za Nemški avto leta, je za Hondo e velika čast in jo z velikim ponosom sprejmemo«, je dodal Katsuhisa Okuda, direktor in predsednik Honda Motor Europe. » odziv kupcev in medijev je bil zelo pozitiven odkar je bila Honda e prvič predstavljena. Honda e je popoln primer produkta, ki je unikatno zasnovan, predstavlja najnovejšo tehnologijo in napredno povezljivost, ki poveže lastnika z njegovim vsakdanjikom. Zelo smo hvaležni za to nagrado«.

»Honda e predstavlja nov tip mobilnosti, kjer avto igra centralno vlogo v ustvarjanju brezhibne povezave med različnimi vidiki življenja.« je komentiral Tomofumi Ichinose, projektni vodja Honde e. »Honda e je bila ustvarjena, kot najboljši mestni sopotnik, ki pomaga pri okolijskih problemih, še posebej znotraj mestnih središč. Razvoj Honde e je bil velik izziv, hkrati pa je bilo zabavno zamišljati si svetlo in lepo prihodnost v kateri Honda e igra določeno vlogo. Vsi člani ekipe smo veseli prejema te nagrade in same prepoznavnosti, kjer je vizija tega avta pomembna.«

Najnovejša nagrada za Hondo e sledi opaznemu uspehu in priznanjem po celi Evropi. V Veliki Britaniji je Honda e zmagala v nagradi za Britanski avto leta 2020, in sicer v kategoriji za najboljšo tehnologijo. Nedolgo nazaj pa je bila imenovana tudi za Mestni/ Majhni Avto Leta s strani News International Motor Awards 2020.

V Nemčiji, je Honda e dodala nagrado za Euro Car Body 2020, ki jo podeljuje Automotive Circle. Ta nagrada pa je vodila v naslov Nemškega avta leta.

V Belgiji je bil Hondin urbano-električen super mini nominiran za nagrado Autogid Magazine, v kategoriji majhnih električnih vozil. In prav tako se poteguje za Madžarski avto leta, po tem, ko je bil imenovan za najzanimivejši / najnovejši avto od Vezess.hu v preteklem letu. Na Danskem je bila prav tako uvrščena na seznam za Danski avto leta 2021.

Honda e je je pomemben model Hondine zavezanosti za elektrifikacijo 100% svojih glavnih evropskih modelov do leta 2022. Postavlja nova merila uspešnosti za sodobne avtomobilske dizajne in za boljšo e-mobilnost.

Honda e je bila zasnovana brez kompromisov, s fokusom na funkcionalnosti in uporabnosti. Predstavlja brezhiben, eleganten in sodoben videz, z najnovejšo tehnologijo in napredno povezljivostjo, ki lastnikom omogoča sinhronizacijo z vsakdanjikom.