Predstavitev Honde Civic Type R

Če Honda ne tekmuje, Honda ne obstaja!

To so besede ustanovitelja Honde, Soichira Honde, s katerimi predstavljamo novo Hondo Civic Type R slovenskemu trgu. Čistokrvna, športna Honda s 25-letno dirkaško tradicijo – 1992 je namreč leto, ko je luč sveta ugledal prvi Type R – je ustvarjena z dušo in navdahnjena z omenjenim citatom kar dokazuje z osvojenim rekordom na znamenitem Nurburgringu v segmentu vozil na prednji pogon.

Popolnoma nova zasnova Honde Civic Type R zagotavlja edinstveno vozno izkušnjo. Srce Type R predstavlja 2.0-litrski VTEC Turbo motor s 320 konjskimi močmi in 400 Nm navora, ki v kombinaciji s preciznim 6-stopenjskim ročnim menjalnikom in ´rev match´ sistemom zagotavlja takojšnjo odzivnost in izjemno moč. Voznik lahko izbira med Comfort, Sport in +R voznim načinom, ki vplivajo na nastavitev vzmetenja, krmilnega sistema in same odzivnosti Type R. Velik poudarek pri zasnovi novega Type R je predstavljala tudi aerodinamika. Sprednji, stranski in zadnji spojler v kombinaciji z strešnimi usmerjevalniki in ravnim dnom avtomobila skrbijo, da je Type R ˝prilepljen˝ na cesto tudi pri visokih obremenitvah. Rezultat je najboljše razmerje med uporom in vzgonom v razredu.

S 24.10.2017 se prodaja nove Honde Civic Type R v Sloveniji uradno začne. Na voljo sta dva nivoja opreme, Type R in Type R GT Pack, pri obeh pa je del standardne opreme dirkaška zmogljivost kakršno lahko zagotovi le Honda z oznako Type R.

Več o modelu Type R!